Folosește ulei din nucă de cocos! Top beneficii

Beneficiile uleiului de cocos

Uleiul de cocos nu este doar foarte bun pentru gătit dar are și deosebite beneficii pentru piele și păr – nu degeaba i se mai spune și „uleiul minune”. Este un ulei solid la temperatura camerei, alb, inodor.

Conține un procent ridicat de antioxidanți care previn îmbătrânirea pielii și care constituie un filtru UV natural.

Beneficiile uleiului de cocos

1. Îngrijește pielea

Acționând ca puternic hidratant pentru piele, uleiul din nucă de cocos este folosit cu succes pentru masaj corporal. Este absorbit rapid și actionează ca un hidratant eficient. Datorită proprietăților antioxidante, previne și întârzie formarea ridurilor. Ajută în tratarea diferitelor probleme ale pielii inclusiv psoriazis, dermatită, eczeme şi alte infecții ale pielii. Prin urmare, uleiul din nucă de cocos este ingredientul de bază în diverse produse de îngrijire corporală, cum ar fi săpunuri, loțiuni, creme. Folosește cu încredere o cremă antirid cu ulei de cocos, deosebit de bună pentru tenul uscat și pielea descuamată și iritată.

Uleiul de cocos este folosit în proporție de până la 30% în compoziția săpunurilor naturale. Datorită spumei bogate, acestea curăță blând, hidratează și protejează pielea în același timp.

Beneficiile uleiului de cocos >>>

2. Ajută la detoxifierea organismului și albește dinții

Folosit cu regularitate, uleiul de cocos înlatură bacteriile, lasă respirația proaspătă și dinții vizibil mai albi și strălucitori. Tratamente pentru albirea dinților acasă, aici >>>

3. Datorită compozitiei, uleiul de cocos întărește sistemul imunitar

Uleiul de cocos conține lipide antimicrobiene, acid lauric, și acid caprilic, care au proprietăți antifungice, antibacteriene și antivirale.

4. Reduce colesterolul

Datorită conținutului de grăsimi hrănitoare benefice organismului, uleiul de cocos ajută la reducerea colesterolului și contribuie la tratarea problemelor digestive.

Beneficiile uleiului de cocos >>>

5. Îngrijirea părului și tenului

Uleiul din nucă de cocos este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru păr, ajutând la creșterea părului și strălucire. Este un balsam excelent, reface părul deteriorat, oferă proteine esențiale. Masajul regulat al capului cu ulei de cocos asigură un scalp lipsit de mătreață, chiar dacă acesta este uscat. În plus, curățarea blândă cu un șampon solid natural contribuie mult la sănătatea firului și previne apariția mătreții și descumarea scalpului. Îți recomand șampon solid natural.

Șampon solid cu bere. Deși beneficiarul principal al vitaminelor și mineralelor din bere este părul, șamponul solid poate fi folosit pe piele ca un săpun obișnuit. Pielea va fi mai catifelată și detoxifiată. Conține unturi vegetale și uleiuri saponificate de măsline, cocos, palmier, ricin, bere, macerate de plante medicinale, uleiuri esențiale, toate acționând cu succes împotriva căderii părului.

Șampon solid pentru păr gras. Conține ichtiol – un ulei sulfuros obținut prin distilarea unor șisturi ce conțin resturi de pești. În medicină este folosit datorită proprietăților antifungice și antiseptice, eficient în tratarea unor afecțiuni dermatologice (psoriazis, lupus eritematos, seboree, inflamații cronice). Deosebit de bun în calmarea iritațiilor, pruritului și descuamărilor scalpului.

Beneficiile uleiului de cocos

Beneficiile uleiului de cocos >>>

Uleiul de cocos este un ingredient important folosit în cremele naturale antirid. Utilizat împreună cu uleiul de gălbenele calmează pielea iritată, reduce roșeața, hidratează și catifelează. Ajută la calmarea pielii afectate de cuperoză și este deosebit de bună și în cazul iritațiilor solare.

Beneficiile uleiului de cocos

6. Uleiul din nucă de cocos este benefic pentru inimă

Datorită conținutului de acid lauric, uleiul de cocos ajută la prevenirea diferitelor probleme cardiace, inclusiv a hipertensiunii arteriale. Grăsimile saturate prezente din uleiul de nucă de cocos nu sunt dăunătoare.

7. Cantități recomandate

În ciuda tuturor acestor beneficii, nu este indicat consumul a mai mult de 1-2 lingurițe zilnic.

Așadar, pentru multele beneficii prezentate, folosesește ulei de cocos în dieta zilnică și rutina de îngrijire a pielii și părului!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?