Folosește ulei din nucă de cocos! Top beneficii

Beneficiile uleiului de cocos

Uleiul de cocos nu este doar foarte bun pentru gătit dar are și deosebite beneficii pentru piele și păr – nu degeaba i se mai spune și „uleiul minune”. Este un ulei solid la temperatura camerei, alb, inodor.

Conține un procent ridicat de antioxidanți care previn îmbătrânirea pielii și care constituie un filtru UV natural.

Beneficiile uleiului de cocos

1. Îngrijește pielea

Acționând ca puternic hidratant pentru piele, uleiul de cocos cosmetic este folosit cu succes pentru masaj corporal. Este absorbit rapid și acționează ca un hidratant eficient. Datorită proprietăților antioxidante, previne și întârzie formarea ridurilor. Ajută în tratarea diferitelor probleme ale pielii inclusiv psoriazis, dermatită, eczeme şi alte infecții ale pielii. Prin urmare, uleiul din nucă de cocos este ingredientul de bază în diverse produse de îngrijire cosmetică, cum ar fi săpunuri, loțiuni, creme. Folosește cu încredere creme antirid cu ulei de cocos, deosebit de bune pentru tenul uscat și pielea descuamată și iritată. Utilizat împreună cu uleiul de gălbenele calmează pielea iritată, reduce roșeața, hidratează și catifelează. Ajută la calmarea pielii afectate de cuperoză și este deosebit de bună și în cazul iritațiilor solare.

Recomandări

Produse naturale

Ulei de cocos cosmetic

15,00 lei
Detalii aici >>>

Produse naturale

Ulei de gălbenele

12,00 lei
Detalii aici >>>

Uleiul de cocos este folosit în proporție de până la 30% în compoziția săpunurilor naturale. Datorită spumei bogate, acestea curăță blând, hidratează și protejează pielea în același timp.

Beneficiile uleiului de cocos

2. Ajută la detoxifierea organismului și albește dinții

Folosit cu regularitate, uleiul de cocos înlatură bacteriile, lasă respirația proaspătă și dinții vizibil mai albi și strălucitori. Citește mai multe recomandări pentru albirea dinților acasă »

3. Datorită compozitiei, uleiul de cocos întărește sistemul imunitar

Uleiul de cocos conține lipide antimicrobiene, acid lauric, și acid caprilic, care au proprietăți antifungice, antibacteriene și antivirale. Uleiul virgin de cocos are grăsimi saturate compuse din trigliceride cu lanț scurt și mediu, fiind usor de digerat și neavând la fel de multe riscuri ca alte grăsimi saturate. În plus, conține și vitamina E, vitamina K și fier.

Recomandări

4. Reduce colesterolul

Datorită conținutului de grăsimi hrănitoare benefice organismului, uleiul de cocos ajută la reducerea colesterolului și contribuie la tratarea problemelor digestive. Poate fi folosit la pregătirea mâncării, adăugat în supe, sosuri, ceai, sucuri, deserturi, de preferat la rece sau la temperatura camerei.

Recomandări

Beneficiile uleiului de cocos

5. Îngrijește părul

Uleiul din nucă de cocos este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru păr, ajutând la creșterea părului și strălucire. Este un balsam excelent, reface părul deteriorat, oferă proteine esențiale. Masajul regulat al capului cu ulei de cocos asigură un scalp lipsit de mătreață, chiar dacă acesta este uscat. În plus, curățarea blândă cu un șampon solid natural contribuie mult la sănătatea firului și previne apariția mătreții și descumarea scalpului.

Șamponul solid este un produs natural și complex, destinat atât îngrijirii scalpului cât și pielii corpului, datorită proprietăților remineralizante și antioxidante oferite de apa salină și nămolul sapropelic din lacul Techirghiol. Unturile vegetale de cocos, palmier și cacao, recunoscute pentru acțiunea hrănitoare la nivelul epidermei, înmoaie scalpul deshidratat și îl hrănesc intens, reglând secreția de sebum.

CU ULEI DE RICIN
CU ULEI DE RICIN

Beneficiile uleiului de cocos

 

Beneficiile uleiului de cocos

6. Uleiul din nucă de cocos este benefic pentru inimă

Datorită conținutului de acid lauric, uleiul de cocos ajută la prevenirea diferitelor probleme cardiace, inclusiv a hipertensiunii arteriale. Grăsimile saturate prezente din uleiul de nucă de cocos nu sunt dăunătoare. Așadar, folosește ulei de cocos la prepararea mâncării.

7. Cantități recomandate

În ciuda tuturor acestor beneficii, nu este indicat consumul a mai mult de o linguriță de ulei de cocos dimineața.

Așadar, pentru multele beneficii prezentate, folosesește ulei de cocos în dieta zilnică și rutina de îngrijire a pielii și părului!

Te-ar putea interesa și rețetă cremă antirid făcută în casă cu ulei de cocos »

Lasă un răspuns