Îngrijirea zonei intime

Sfaturi pentru o igienă intimă corectă

Igiena intimă este cea mai importantă când vine vorba de curățenia corpului.

În principiu este suficientă spălarea dimineața și seara cu apă caldă și săpun și, pentru a evita iritațiile care pot apărea prin folosirea unui săpun nepotrivit, recomand săpun natural pentru igienă intimă.

 

Săpunurile uzuale, fabricate în serie și disponibile în magazine, sunt în fapt agresive, vinovate de senzația de usturime, iritații și uscăciunea zonei intime.

Produsele chimice din compoziție (alcool isopropil, lauril sulfat de sodiu, taloat de sodiu, triclosanul atât de folosit în producerea săpunurilor antibacteriene) s-au dovedit nocive pentru piele, mai ales pentru o zonă atât de delicată precum cea genitală.

 

Gândiți-vă la prețul unui astfel de produs: în medie 2 lei pentru un săpun de 70 de grame, puternic parfumat, preț care include de la costuri cu materia primă și ambalaje și până la adaosurile comerciale ale producătorului, distribuitorului și vânzatorului.

 

Săpunul pentru zona genitală trebuie să fie blând, cu PH neutru.

PH-ul este un indicator care măsoară nivelul acizilor și bazelor dintr-un compus; cu intervale de la 0 la 14, unde 0 reprezintă puternic acid și 14 puternic bazic, idealul pentru un produs de sinteză este 7. Apa are PH 7, numit neutru.

Săpunul, rezultat al reacției chimice de saponificare, trebuie să se încadreze undeva în zona 7 sau puțin peste 7, pentru a fi sigure că nu este iritant.

 

Săpunul pentru igienă intimă marca Cufărul Cu Dichiseli este realizat prin metoda tradițională a saponificării la rece și conține unturi vegetale și uleiuri saponificate de măsline, cocos, palmier, macerat de plante medicinale în ulei de măsline (pelin, gălbenele, mușețel, salvie, coada calului), miere, lapte de capră, ulei esențial tea tree.

Fără coloranți: culoarea săpunului este dată de miere și maceratul de plante medicinale.

Ingredientele care-l recomandă

  • Ulei tea tree, antibacterian cu spectru larg, antifungic, folosit cu succes împotriva candida

  • Macerat de plante medicinale în ulei de măsline: pelin și salvie (combat senzația de uscăciune, previn și vindecă afecțiunile locale), gălbenele și mușețel (ameliorează micozele și au rol antiseptic la nivel vaginal), coada calului (efect cicatrizant) 

  • Miere, antifungică, efect antibacterian

 

În final, câteva recomandări pentru îngrijirea zonei intime

  • Spălarea zonei genitale se face doar la exterior, cu apă caldă și săpun cu PH neutru, de preferat săpun natural special creat pentru zona intimă, după care uscași cu un prosop curat, din bumbac 100%. Important! NU folosiți prosoape la comun cu alte persoane!

  • Nu faceți spălături vaginale decât la recomandarea medicului sau dacă țineți neapărat, nicidecum zilnic! Dezechilibrați flora vaginală și creșteți riscul de infecții!

  • Folosiți exclusiv lenjerie intimă din bumbac

  • Utilizați doar tampoane externe

  • În caz de administrare antibiotice, obligatoriu cereți medicului o rețetă de supozitoare pentru protecție vaginală. Antibioticele au prostul “obicei” de-a remedia o afecțiune și a crea o alta.

Așadar recomand săpun natural pentru igienă intimă cu macerate din plante medicinale, ulei esențial tea tree și miere. În magazin aici >>>

Citește și următoarele articole pentru mai multe informații despre același subiect:

 

Dacă ți-a plăcut articolul distribuie-l și prietenilor tăi. Mulțumesc!

Lasă un răspuns