Îngrijirea zonei intime

Îngrijirea zonei intime

Igiena intimă este cea mai importantă când vine vorba de curățenia corpului.

În cele ce urmează, câteva sfaturi pentru igiena corectă a zonei intime.

Îngrijirea zonei intime

 • Spălarea zonei genitale

Se face doar la exterior, cu apă caldă și săpun cu PH neutru, de preferat săpun natural special creat pentru zona intimă, după care uscați cu un prosop curat, din bumbac 100%.

Important! NU folosi prosoape la comun cu alte persoane!

În principiu este suficientă spălarea dimineața și seara cu apă caldă și săpun și, pentru a evita iritațiile care pot apărea prin folosirea unui săpun nepotrivit, recomand săpun natural pentru igienă intimă.

Săpunurile uzuale, fabricate în serie și disponibile în magazine, sunt în fapt agresive, vinovate de senzația de usturime, iritații și uscăciunea zonei intime.

Produsele chimice din compoziție (alcool isopropil, lauril sulfat de sodiu, taloat de sodiu, triclosanul atât de folosit în producerea săpunurilor antibacteriene) s-au dovedit nocive pentru piele, mai ales pentru o zonă atât de delicată precum cea genitală. Gândește-te la prețul unui astfel de produs: în medie 3 lei pentru un săpun de 70 de grame, puternic parfumat, preț care include de la costuri cu materia primă și ambalaje și până la adaosurile comerciale ale producătorului, distribuitorului și vânzatorului.

Îngrijirea zonei intime

Săpunul pentru zona genitală trebuie să fie blând, cu PH neutru. PH-ul este un indicator care măsoară nivelul acizilor și bazelor dintr-un compus; cu intervale de la 0 la 14, unde 0 reprezintă puternic acid și 14 puternic bazic, idealul pentru un produs de sinteză este 7. Apa are PH 7, numit neutru. Săpunul, rezultat al reacției chimice de saponificare, trebuie să se încadreze undeva în zona 7 sau puțin peste 7, pentru a fi sigure că nu este iritant.

Produse igienă intimă recomandate

Geluri intime naturale

Îngrijirea zonei intime

 • Spălături vaginale doar la recomandarea medicului sau dacă este neapărat nevoie, dar nu zilnic! Dezechilibrați flora vaginală și creșteți riscul de infecții!

Spălaturile vaginale în exces sunt periculoase. Vaginul se curăță singur în mod natural datorită secrețiilor, iar Ph-ul acid din vagin oprește multiplicarea microorganismelor patogeni. Spălaturile vaginale se fac doar la recomandarea medicului, cu ajutorul unui irigator pentru igienă intimă.

Folosește Ginecoil – Tratament natural pentru uscăciunea vaginală!

Ginecoil este un produs special conceput pentru a combate simptomele neplăcute ale unei probleme extrem de comune printre femei – uscăciunea vaginală. Gelul hidratant are la bază ingrediente naturale certificate care lubrifiază, protejează și netezesc zona intimă pentru ca tu să uiți de disconfortul uscăciunii vaginale. Potrivit atât pentru uz extern, cât și pentru utilizare intravaginală. Produsul este testat dermatologic și ginecologic. Citește mai departe »

Gel intim hidratant pentru uscăciunea vaginală

 • Nu folosi hârtie igienică parfumată!

Există o ofertă foarte variată de produse pentru igienă intimă. Cele mai multe conțin parfum și alcool, substanțe care duc la dezechilibrul florei vaginale și, implicit, la apariția candidozei sau a altor tipuri de afecțiuni vaginale. Medicii ginecologi nu recomandă folosirea hârtiei igienice parfumate și foarte rar a șervețelelor umede, chiar dacă acestea prezintă un Ph neutru. Acestea sunt de cele mai multe ori impregnate cu soluții specifice, care pot afecta flora vaginală. Șervețelele uscate, fără parfum, sunt mai indicate decât cele umede. Ștergerea, după folosirea toaletei, se face din față spre spate. Spălați-vă pe mâini atât înainte cât și după folosirea toaletei!

Îngrijirea zonei intime

Chiar dacă acest tip de lenjerie nu este foarte sexy, ea permite pielii să respire și împiedică înmulțirea bacteriilor. Lenjeria din bumbac trebuie spălată cu apă fierbinte și calcată. Lenjeria din material sintetic favrorizează acumularea umidității, provoacă mirosuri neplăcute şi dezvoltarea unor agenți patogeni (ciuperci sau bacterii).

 • Utilizează tampoane externe!

Tampoanele interne se folosesc doar ocazional, la piscină sau când faceți sport, nu mai mult de 3-4 ore pe zi, deoarece sângele menstrual cauzează înmulțirea bacteriilor. În plus, tampoanele interne pot cauza sau agrava leziuni pe ale colul uterin. Folosește absorbante organice. Sunt ultra-subțiri, dar super absorbante pentru ca tu să te simți confortabil și protejată în timpul menstruației. Absorbantele organice au un strat superior din 100% bumbac organic, interior 100% fibre naturale. Vegan. Fără chimicale. Citește mai multe »

Absorbante organice

Îngrijirea zonei intime

Mod de folosire

 1. Spală-te pe mâini cu apă și săpun.

 2. Îndepărtează ambalajul individual și folia de protecție de pe spatele absorbantului organic,

 3. Lipește absorbantul de lenjeria intimă, cu banda adezivă în jos și fixează aripioarele laterale, lipindu-le de partea exterioară a chilotului, 

 4. Aruncă ambalajul la coșul de gunoi sau utilizează-l pentru a-ți împacheta și arunca absorbantul folosit.

 5. Schimbă-ți absorbantul la maxim 6 ore (sau chiar mai devreme în cazul în care acesta se umple cu lichid), pentru a evita orice reacție alergică. 

Ingrediente: 100% bumbac organic certificat GOTS în stratul superior, interior din fibre naturale, nealbite chimic.

Produsul nu conține: parfum, clor, dioxină, sau fibre sintetice.

Fabricat în Belgia respectând cele mai înalte standarde de calitate.

Mod de prezentare: o cutie 12 bucăți absorbante organice ambalate individual. 

Îngrijirea zonei intime

 • În caz de administrare antibiotice, obligatoriu cere medicului o rețetă de supozitoare pentru protecție vaginală!

Antibioticele au prostul “obicei” de-a remedia o afecțiune și a crea o alta.

 • Consult ginecologic regulat!

Femeile cu vârsta de peste 21 de ani trebuie să facă o vizita medicului ginecolog la fiecare șase luni. Mergi la controlul ginecologic chiar dacă momentan nu ai o relație sau nu simți nici un disconfort.

Dacă ți-a fost util articolul, distribuie-l și prietenelor tale! Gama completă de produse pentru igienă intimă »

Lasă un răspuns