Lucruri mai putin știute despre ceai

„In fiecare ceasca de ceai este o calatorie imaginara.”

Dincolo de beneficiile plantelor infuzate sau decoct, o ceasca de ceai aburind ma transpune intr-o anumita stare de liniste si pace. O zi neagra devine gri cu ajutorul unei cani pline varf cu ceai de sunatoare alintat cu miere si lamaie.

Prepararea si servirea ceaiului a ajuns de-a lungul timpului o adevarata arta, un ritual complex si plin de importanta, un alint pentru trup si suflet.

 

Pentru prepararea unui ceai de calitate care sa conserve toate beneficiile plantelor, trebuie sa stii cateva reguli de baza:

– florile si frunzele se prepara sub forma de infuzie: peste cantitatea de plante recomandata pe ambalaj se toarna 200-300 ml apa fierbinte, vasul se acopera si se lasa maxim 5-7 minute dupa care se strecoara.

Adauga miere si lamaie doar dupa ce s-a racorit, mierea isi pierde proprietatile benefice la temperaturi de peste 40 grade.

– fructele si radacinile se prepara sub forma de decoct: peste cantitatea recomandata pe ambalaj se pune 200-300 ml apa clocotita; amestecul rezultat se pune la fiert inca 10-15 minute, dupa care se strecoara.

Mai jos cateva secretele pentru prepararea unui ceai de calitate:

– Pentru conservarea aromei si proprietatilor, ceaiul trebuie pastrat la loc intunecos si racoros in cutii metalice sau portelan, bine inchise.

– Clateste ceainicul cu apa clocotita inainte de-a prepara efectiv ceaiul. Apa fierbinte curata recipientul si determina o infuzare mai buna.

– Mare atentie la timpul de infuzare: daca este prea mare se distrug proprietatile benefice ale plantelor iar ceaiul va capata un gust amar, neplacut.

– Pentru o licoare cu aroma mai puternica adauga in ceainic un cub de zahar inainte de a turna apa clocotita.

– Adauga savoare ceaiului tau cu un strop de scortisoara pulbere sau putina vanilie.

– Pentru maxim de beneficii si aroma foloseste plante uscate in locul pliculetelor de ceai.

– Nu arunca plantele vechi! Pune-le in ghivecele florilor ca ingrasamant sau in boluri mici, absorb foarte bine mirosurile neplacute.

– Consumul regulat de ceai intareste sistemul imunitar.

 

Calitatea ceaiului este in egala masura influentata de tipul de plante dar si de apa folosita.

Apa de la robinet contine diverse substante care afecteaza gustul si calitatea licorii. Foloseste apa plata.

Pe langa o apa buna este recomandat sa folosesti un ceainic neaparat din portelan sau ceramica.

Ceainicele din fier altereaza gustul ceaiului.

Ce mod mai placut de a savura un ceai aromat decat preparat intr-un ceainic colorat sau o ceasca vintage?

Ai cateva variante in Cufarul Cu Dichiseli, calitative si minunat colorate, pentru ca in primul rand bucuram sufletul prin imagine.

Pe de alta parte, un set de ceai este un cadou special fara greseala, insotit de un set suport pentru cani din bambus pictat.

 

Afla secretele prepararii unu ceai exceptional!

Afla secretele prepararii unu ceai exceptional!

Afla secretele prepararii unu ceai exceptional!

 

Multumesc ca ai citit acest articol. Daca ti-a placut distribuie-l si prietenilor tai!

Lasă un răspuns