Lucruri mai puțin știute despre ceai

Cum se prepară ceaiul

„În fiecare ceașcă de ceai este o călătorie imaginară…”

Cum se prepară ceaiul

Dincolo de beneficiile plantelor infuzate sau decoct, o ceașcă cu ceai aburind te transpune într-o stare de liniște și pace. O zi neagră devine gri cu ajutorul unei căni pline vârf cu ceai de sunătoare alintat cu miere organică și lămâie.

Prepararea și servirea ceaiului a ajuns de-a lungul timpului o adevărată artă, un ritual complex și plin de importanță, un alint pentru trup și suflet.

Pentru prepararea unui ceai de calitate care să conserve toate beneficiile plantelor, trebuie să știi câteva reguli de bază:

  • Florile și frunzele se prepară sub formă de infuzie

Peste cantitatea de plante recomandată pe ambalaj se toarnă 200-300 ml apă fierbinte. Vasul se acoperă și se lasă maxim 5-7 minute, după care se strecoară. Adaugă miere și lămâie doar după ce s-a răcorit, mierea își pierde proprietățile benefice la temperaturi de peste 40 grade.

  • Fructele și rădăcinile se prepară sub formă de decoct

Peste cantitatea recomandată pe ambalaj se pune 200-300 ml apă clocotită. Amestecul rezultat se pune la fiert încă 10-15 minute, după care se strecoară.

Cum se prepară ceaiul

Ce trebuie să știi pentru prepararea unui ceai de calitate

ceai care înflorește

  • Pentru conservarea aromei și proprietăților, ceaiul trebuie păstrat la loc întunecos și răcoros în cutii metalice sau cutii din porțelan, bine închise;
  • Înainte de-a prepara efectiv ceaiul, clătește ceainicul cu apă clocotită. Apa fierbinte curăță recipientul și determină o infuzare mai bună;
  • Mare atenție la timpul de infuzare! Dacă este prea mare, se distrug proprietățile benefice ale plantelor iar ceaiul va căpăta un gust amar, neplăcut;
  • Pentru un ceai cu aromă mai puternică, înainte de-a turna apa clocotită adaugă în ceainic un cub de zahăr;
  • Adaugă savoare ceaiului tău cu un strop de scorțișoară pulbere sau puțină vanilie;
  • Pentru maxim de beneficii și aromă, folosește plante uscate în locul pliculețelor de ceai;
  • Nu arunca plantele vechi! Pune-le în ghivecele florilor ca îngrășământ sau în boluri mici, absorb foarte bine mirosurile neplăcute;
  • Consumul regulat de ceai întărește sistemul imunitar.

Cum se prepară ceaiul

Calitatea ceaiului este în egală măsură influențată de tipul de plante dar și de apa folosită.

Apa de la robinet conține diverse substanțe care afectează gustul și calitatea ceaiului. La preparare folosește apă plată.

Cum se prepară ceaiul

Pe lângă o apă bună este recomandat să folosești un ceainic neapărat din porțelan sau ceramică, ceainicele din fier alterează gustul ceaiului.

Pentru că în primul rând bucurăm sufletul prin imagine, ce mod mai plăcut pentru a savura un ceai aromat decât preparat într-un ceainic colorat sau o ceașcă vintage?

Un set de ceai este un cadou special fără greșeală, însoțit de un set suport pentru căni din bambus pictat și un pachet de ceai aromat și parfumat.

 

 

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI...

Adevărul despre mierea de Manuka »

La ce este bun zațul de cafea »

Dacă ți-a plăcut articolul distribuie-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns