Picioare obosite? Avem remedii potrivite!

Tratament naturist pentru picioare grele

De regulă vara, din cauza căldurii excesive, consumăm mai multe lichide și tindem să reținem surplus de apa în țesuturi.

În special picioarele suferă foarte mult, se umflă și se transformă în „bureți” de apă, cele mai afectate fiind persoanele cu probleme circulatorii la nivelul membrelor inferioare.

Tratament naturist pentru picioare grele

Pentru calmarea durerilor și îngrijirea picioarelor îți propun tratamente naturiste pentru picioare grele și câteva remedii naturale cu ingrediente 100% naturale.

Încep cu o veste bună pentru persoanele afectate de varice: un tratament natural bazat pe îmbunătățirea circulației sângelui poate încetini procesul de formare al varicelor.

Exclud aici cazurile grave, unde este recomandată intervenția de specialitate.

Recomandări pentru stimularea circulației periferice

Circuven Plus pentru Circulația Sangvină, Picioare Obosite și Sănătate Vasculară

Produs în Spania, formula sa complexă conține 14 ingrediente active care acționează complementar pentru îmbunătățirea circulației, protejarea vaselor sangvine, ameliorarea simptomelor varicelor dar și pentru picioare obosite. Se consumă 1 fiolă zilnic, după masă, diluată într-un pahar de apă sau suc. Beneficii Circuven Plus: îmbunătățește circulația sângelui în tot corpul, contribuie la reducerea inflamațiilor venoase (varice), ajută la înlăturarea senzației de picioare grele. Previne deteriorarea pereților vaselor de sânge și apariția aterosclerozei. Citește mai departe » 

Phytalgem CIRC – Complex cu 7 plante pentru îmbunătățirea circulației și combaterea senzației de picioare obosite – Produs BIO – 20 fiole

Produs 100% natural fabricat în Spania, la cele mai înalte standarde de calitate, compus din ingrediente bio, obținute din culturi ecologice, fără conservanți, stabilizatori sau coloranți artificiali. Produs avizat de Ministerul Sănătății din România. Beneficii: îmbunătățește circulația sângelui, combate senzația de picioare grele, ameliorează simptomele varicelor, protejează integritatea vaselor de sânge. Citește mai departe »

Tratament naturist pentru picioare grele

Tratament naturist pentru picioare grele

 

Gingko Biloba a fost utilizată în mod tradițional pentru a îmbunătăți circulația și a stimula circulația periferică către brațe, picioare și creier. Dată fiind abundența de glicozide din extract, Ginkgo Biloba prezintă proprietăți antialergice și acționează ca un antioxidant. Citește mai departe »

Tratament naturist pentru picioare grele

Supliment alimentar certificat bio, produs în Franța, pentru confortul și lejeritatea picioarelor. Conține viță de vie roșie, coacăze negre, tescovină de struguri organici. Frunzele de viță de vie roșie sunt o sursă excelentă de antioxidanți și contribuie la o bună circulație în picioare. Tescovina de struguri, obținută după presarea ciorchinilor, conține polifenoli, inclusiv resveratrol. Boabele de coacăz negru conțin flavonoide. Toate împreună și fiecare în parte promovează senzația de picioare ușoare. Citește mai departe »

Tratament naturist pentru picioare grele

Produse recomandate

  • Însoțește tratamentul intern cu o cură de ceaiuri din plante care de asemenea stimulează circulația periferică: gingko biloba, frunze de castan, frunze de viță de vie. 

  • După o zi de muncă, o baie cu plante este răcoritoare și revigorantă pentru picioarele umflate și obosite.

Pentru efect calmant pune pelin, mentă, ienupăr și puțină sare grunjoasă. Un decoct din plante, pus într-o baie cu apă călduță, face minuni. Folosește săpunuri naturale cu macerate din plante benefice circulației: mentă, pentru senzația de răcoare, lavandă, pentru calmarea durerilor, eucalipt, recunoscut pentru proprietățile antifungice și antibacteriene. Pentru stimularea circulației este recomandabil un duș scoțian. Alternează apa caldă cu apă rece, este tonic și calmează gleznele umflate după o zi întreagă de stat în picioare.

Tratament naturist pentru picioare grele

  • După baie, masează picioarele cu un gel răcoritor pentru picioare obosite, care să conțină uleiuri de mentă, eucalipt și geranium, recunoscute pentru proprietățile calmante.

De mare ajutor pentru diabetici este și masajul în talpă cu un amestec din uleiuri esențiale de eucalipt, lavandă și geranium (mușcată). Ajută la scăderea glicemiei.

Ciorapii medicinali sunt o variantă foarte bună pentru prevenirea sau chiar remedierea senzației de picioare grele. Ciorapii medicinali aplică o presiune graduală asupra picioarelor pornind de la gleznă, unde nivelul de compresie este mai ridicat, și continuă cu un nivel de compresie scăzut treptat, pe măsură ce urcă pe picior. În acest fel se previne dilatarea venoasă.

Te-ar putea interesa și …

Lasă un răspuns