Remedii naturale pentru celulită

Remedii naturale pentru celulită

Celulita- cauze, efect, tratament- este subiectul cel mai abordat când vine vorba de un aspect fizic plăcut.

Și pe bună dreptate: degeaba afișezi picioare perfecte, decorate cu o fustă mini incitantă, dacă pielea este afectată de atât de neplăcutele găuri numite „coajă de portocală”.

Ce este celulita? Depozite de grăsime sub piele.

Cum apare celulita? Alimentație necorespunzătoare, probleme hormonale (mai exact scăderea nivelului de estrogen), lipsa mișcării. Toate împreună și fiecare în parte afectează inclusiv femeile cu silueta filiformă.

Celulita este o preocupare comună pentru multe persoane, și există mai multe remedii naturale care pot fi utile în reducerea aspectului acesteia.

Remedii naturale pentru celulită

1. Exerciții fizice

Exercițiile care vizează întărirea mușchilor și îmbunătățirea circulației sanguine pot ajuta la reducerea aspectului celulitei. Concentrează-te pe antrenamentele care implică activități cardio și exerciții cu greutăți.

 

2. Perierea uscată a pielii

Perierea uscată a pielii înainte de baie poate ajuta la stimularea circulației sanguine și limfatice, îmbunătățind astfel aspectul pielii și diminuând celulita. Folosește o perie cu peri naturali și masează ușor pielea în mișcări circulare, de la picioare spre inimă.

 

3. Exfolierea cu cafea

Cafeaua măcinată poate fi amestecată cu ulei de cocos pentru a crea un scrub natural. Cafeaua conține cafeină, ingredient drenant cu foarte bune proprietăți anticelulitice, exfoliante și antioxidante, iar uleiul de cocos are proprietăți hidratante și hrănitoare pentru piele.

Un scrub de corp este un produs de îngrijire corporală, care are rolul de a curăța pielea prin exfoliere și de a stimula circulația periferică. Un scrub se aplică întotdeauna la duș, pe pielea udă. Masează ușor, cu mişcări circulare, astfel încât să stimulezi circulaţia. Scruburile de corp sunt concepute pentru curățare blândă și hidratare. Conțin ingrediente active stimulatoare, emoliente, uleiuri esențiale și sunt potrivite pentru toate tipurile de piele.

În lipsa unui scrub pentru corp, după duș masează ușor pielea cu un amestec din ulei de măsline și zaț de cafea.

Procedeul nu vindecă celulita dar îndepărtează celulele moarte și pregătește pielea pentru masaj anticelulitic. De altfel am mai vorbit despre beneficiile cafelei în general și al zațului de cafea în special. Pentru un duș energizant îți recomand săpunuri exfoliante.

Exfolierea regulată poate ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui și la reducerea aspectului celulitei.

RECOMANDARE

 

4. Masaj anticelulitic

„Masajul anticelulitic are drept scop îndepărtarea celulitei și remodelarea aspectului țesutului adipos. Dintre remediile naturale împotriva celulitei, masajul anticelulitic ocupă un loc important fiind o posibilă rezolvare de care trebuie ținut seama. Masajul anticelulitic influențează metabolismul celular și sistemul glandular, printr-un consum accelerat de calorii și eliminarea excesului de apă reținută în țesuturi. greutate. Masajul anticelulitic are ca urmare o îmbunătățire a circulației sângelui, o activare a sistemului venos în scopul eliminării mai rapide a reziduurilor metabolice acumulate la nivelul celular, un efect de drenaj limfatic local, în acest fel ameliorându-se și elasticitatea și tonusul pielii și țesuturilor subcutanate.
Manevrele de masaj anticelulitic sunt locale, doar in zonele afectate (abdomen, fese, picioare, brațe), au o viteză susținută și alternează de la manevre profunde la superficiale, de la manevre rapide la cele cu efect relaxant, fiind mișcări active – pasive și pasive cu rezistență. Efectul anticelulitic al masajului este amplificat de folosirea unor creme și produse anticelulitice. Frecvența și numărul ședințelor de masaj anticelulitic se stabilesc în funcție de gradul de celulită și de excesul ponderal al persoanei.”

sursa „Masaj anticelulitic & celulita”, Mădălina Radu Tănase, Fiziokinetoterapeut

Masajul anticelulitic cu anumite uleiuri esențiale, precum uleiul de grapefruit, uleiul de portocale, uleiul de lămâie și uleiul de rozmarin, pot fi eficiente în reducerea aspectului celulitei. Amestecă câteva picături din aceste uleiuri esențiale într-un ulei de bază, cum ar fi uleiul de migdale, cocos sau macadamia, și masează zonele afectate în mod regulat.

RECOMANDARE

5. Hidratare și alimentație sănătoasă

Consumul unei cantități adecvate de lichide și o dietă echilibrată, bogată în fructe, legume și alimente cu conținut scăzut de grăsimi, pot ajuta la menținerea sănătății pielii și la reducerea inflamației asociate cu celulita. Bea ceai verde neîndulcit, limonadă fără zahăr sau pur și simplu apă. Din cauza deshidratării și a toxinelor pielea își pierde elasticitatea încet și sigur. Renunță la mâncarea procesată, sucuri acide și pline de zahăr, dulciuri în exces. O alimentație mai sănătoasă face bine per general.

 

 

6. Suplimente naturale 

Suplimentele naturale pentru reducerea celulitei sunt produse care conțin ingrediente naturale cunoscute pentru proprietățile lor benefice asupra pielii și circulației sângelui. Aceste suplimente pot fi disponibile sub formă de pilule, pulberi sau lichide și sunt adesea utilizate în combinație cu alte metode de tratament pentru a ajuta la diminuarea aspectului celulitei.

RECOMANDARE

  1. Extract de ceai verde. Ceaiul verde este bogat în antioxidanți și substanțe fitochimice care pot ajuta la combaterea inflamației și la îmbunătățirea circulației sanguine, contribuind astfel la reducerea aspectului celulitei.

  2. Extract de ginkgo biloba. Ginkgo biloba este recunoscut pentru proprietățile sale de îmbunătățire a circulației sângelui și de stimulare a fluxului limfatic, ceea ce poate ajuta la diminuarea aspectului celulitei.

  3. Acid linoleic conjugat (CLA). Este un tip de acizi grași omega 6 găsit în unele alimente, precum carne de vită și produse lactate. Studiile sugerează că suplimentele cu CLA ar putea ajuta la reducerea grăsimii corporale și la îmbunătățirea tonusului pielii.

Este important să ai în vedere că suplimentele naturale pot să ofere beneficii, dar rezultatele pot varia de la o persoană la alta, iar efectele pot fi influențate de mai mulți factori, cum ar fi stilul de viață și alți factori de sănătate.

 

7. Consumă un medic endocrinolog

Medicul endrocrinolog este singurul specialist care poate stabili în baza analizelor medicale specifice dacă există variații ale nivelului de estrogen și este nevoie de tratament hormonal.

 

Ți-am prezentat câteva remedii naturale pentru celulită, sfaturi simple, cu produse la îndemână.

Ține-te de ele și rezultatele nu se vor lăsa așteptate!

Este important să ai răbdare și să fii consecventă în aplicarea acestor remedii, deoarece rezultatele pot varia de la o persoană la alta.

 

 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă ți-a plăcut, distribuie-l și prietenelor tăi!

Lasă un răspuns