Rețeta vin fiert

Rețeta vin fiert

Vinul fiert este vedeta sărbătorilor de iarnă!

Este tot mai frig afară, așa că în multe case miroase a vin fiert, cu scorţişoară, cuișoare și coji de portocală. O cană cu vin fierbinte și aromat este tot ce poate fi mai bun într-o zi friguroasă de iarnă. Mirosul vinului fiert este suficient pentru a face atmosfera din casa plăcută și festivă.

Rețeta vin fiert

Ingrediente

 • 1 portocală mare

 • 3 lămâi

 • 12 cuișoare

 • 2 clementine

 • 2 batoane de scorțișoară

 • 2 sticle de 750 ml vin roșu. Vinul ales este roşu sec. De altfel, se poate folosi orice fel de vin, fie de ţară, natural şi fără conservanţi, fie din comerţ. Important este să fie, totuşi, un vin de calitate, chiar dacă prin fierbere îşi pierde din proprietăţi, iar aromă este dată de condimente.

 • 150 gr zahăr tos (opțional)

 1. Curăță cu grijă coaja de portocală și lămâi folosind un curățător de legume, storce sucul fructelor,

 2. Înfige cuișoarele în clementine,

 3. Într-o cratiță mare toarnă vinul, adaugă 2 litri de apă rece, coaja și sucurile de citrice. Adăugă clementinele cu cuișoare și bețișoarele de scorțișoară și aduceți amestecul doar la fierbere, apoi reduceți focul, acoperiți cratița cu capac și lăsați să fiarbă aproximativ 1 oră. Adăugă zahărul treptat în timpul fierberii, până când vinul fiert este îndulcit după bunul plac.

 4. Se strecoară vinul fiert și se servește fierbinte în căni.

Dacă nu ai la îndemână ingredientele din rețetă, poți să folosești cu succes mirodenii pentru vin fiert. Conțin ingrediente din culturi organice: zahăr brun, scorțișoară, piper negru, cuișoare, ghimbir și coajă de portocală. Mod de preparare: amestecă bine condimentele înainte de folosire. Aduceți vinul la temperatura de fierbere, luați-l de pe foc și adăugați condimente după gust. Lasă la infuzat timp de 10-15 minute, strecoară și savurează un vin fierbinte și aromat.

Mirodenii pentru vin fiert - aici >>>

Lasă un răspuns