Rutina de îngrijire a tenului gras

Rutina de îngrijire a tenului gras

În primul rând, cum recunoști tenul gras? Este tenul lucios cu porii deschiși, de multe ori caracterizat prin exces de sebum. Neîngrijit sau tratat necorespunzător, poate duce la ten acneic.

În cazul tenului gras este importantă echilibrarea producției de sebum și matifierea pielii, protejarea față de proliferarea bacteriană, hidratarea și hrănirea. Deși greu de crezut, tenul gras poate fi destul de deshidratat, caz în care secreția de sebum este mult accentuată. Pentru îngrijire adecvată, tenul gras are nevoie de produse cosmetice din ingrediente care să nu blocheze porii, ușoare și 100% naturale. În cele ce urmează vorbim doar despre rutina de îngrijire a tenului gras.

Rutina de îngrijire a tenului gras

  • Dimineața și seara degresează tenul cu o pudră de curățare

Într-un bol amestecă 40 grame argilă Ghassoul cu 10 grame argilă verde. Peste pudre adaugă 10 picături ulei esențial tea tree și se omogenizează amestecul. Compoziția obținută se transferă într-un borcan de sticlă. Adăugă în palmă circa o linguriță, amestecă cu puțină apă plată sau apă florală, aplică pe ten cu mișcări circulare, evitând zona ochilor. Lasă să acționeze 1-2 minute apoi limpezește bine cu fața cu apă călduță. Este potrivit îndeosebi pentru tenul gras sau cu tendințe acneice.

Argila Ghassoul este o argilă de origine vulcanică, provenită din Maroc, renumită pentru proprietățile excepționale de curățare și îngrijire a pielii și părului. Absoarbe grăsimea și impuritățile, se folosește sub formă de mască, gomaj, ca șampon sau împachetări. 

Argila verde este o argilă naturală bine cunoscută și foarte apreciată, care atrage murdăria din pori, clarifică pielea prin eliminarea excesului de sebum și a reziduurilor de pe suprafață, curăță pielea în profunzime. Este benefică pentru toate tipurile de piele, fiind potrivită în special pentru tenul gras și mixt, tenul cu imperfecțiuni, scalpul gras.

Produse naturale

Argilă Ghassoul

22,50 lei
Detalii aici >>>

Produse naturale

Argilă verde

11,90 lei
Detalii aici >>>

Produse naturale

Ulei esențial tea tree

15,00 lei
Detalii aici >>>

Rutina de îngrijire a tenului gras

Dacă nu agreezi ideea unei pudre de curățare, folosește săpun natural cu argilă verde sau săpun cu cărbune medicinal. Argila verde are proprietăți de curățare blânde și detoxifiere, calmează iritațiile și vindecă inflamațiile, stimulează circulația. Cărbunele activ (medicinal) este cunoscut pentru proprietățile sale vindecătoare deosebite: curăță, purifică și detoxifiază. Este extrem de eficient în tratarea tenurilor sensibile, iritate, acneice, ajută la curățarea pielii de impurități. Recomandat atât pentru pielea grasă cât și normală și mixtă.

Reține că nu este o idee bună să speli prea des tenul gras. Curățarea excesivă va determina glandele sebacee să secrete și mai mult sebum, obținând exact opusul a ce ne dorim. Insist în mod special pentru curățarea și demachierea corectă a tenului gras. Prin curățare, lași porii să respire, pielea se regenerează. În lipsa unei întrețineri corecte, porii blocați se inflamează foarte ușor, cu rezultat apariția acneei, a coșurilor profunde și a petelor. În acest caz niciun produs cosmetic, natural sau nu, nu te mai poate ajuta! 

  • Îndepărtează urmele de impurități cu apă micelară sau o apă florală tonică și ușor astringentă

Produse naturale

Apă de lavandă bio

15,50 lei
Detalii aici >>>

Produse naturale

Apă de albăstrele bio

16,00 lei
Detalii aici >>>

Produse naturale

Gel aloe vera

29,00 lei
Detalii aici >>>

Produse naturale

Apă de hamamelis bio

14,00 lei
Detalii aici >>>

Rutina de îngrijire a tenului gras

  • De 1-2 ori pe săptămână fă-ți un gomaj ușor

Gomajul este un procedeu deosebit de eficient pentru eliminarea celulelor moarte de la suprafața pielii și a excesului de sebum. Folosește exfoliant cu aur coloidal 24K. Clătește din abundență și după aplică o cremă ușoară și emolientă. Citește mai departe »

Cosmetice cu aur coloidal

Exfoliant cu aur coloidal 24K

65,00 lei
Detalii aici >>>

Gomajul nu este recomandat în puseele acneice. Elimină impuritățile cu o spumă de curățare cu aur coloidal 24K și după tonifică cu apă micelară cu aur coloidal 24K și acid hialuronic

  • Hidratează-te! Consumă apă plată sau ceaiuri naturale neîndulcite, mai ales vara

Deshidratarea are ca efect secundar un ten mai încărcat, înfundarea porilor cu sebum și apariția comedoanelor. Tenul gras are nevoie de atenție deosebită, mai ales în zilele toride! 

Rutina de îngrijire a tenului gras

  • Mănâncă mai sănătos!

Elimină sucurile carbogazoase foarte dulci, hrana de tip fast food, acordă mai multă atenție fructelor și legumelor verzi. Consumă avocado, migdale și nuci, salate de toate tipurile. Top 10 alimente sănătoase »

  • Tenul gras vine la pachet cu păr gras sau cu tendințe de îngrășare, cu mătreață și scalp iritabil

Mătreața se produce atunci când o creștere excesivă a bacteriilor determină acumularea de celule moarte la nivelul scalpului. Părul cu mătreață este cela mai predispus la cădere. Pentru prevenirea căderii părului sunt recomandate șampoanele antimătreață

 

Lasă un răspuns