Simbolistica florilor

Florile sunt un simbol feng shui pentru energii bune, aduc noroc și bunăstare.

Florile sunt un simbol al binecuvântării și se spune despre acestea că încarcă cu energie pozitivă o casă, pe cei ce le primesc dar și pe cei ce le oferă. Accesoriile cu imprimeuri florale și bijuteriile care reprezintă flori, sunt delicate și deosebite.

Flori diferite, simboluri diferite.

 

Dintre toate florile, trandafirii sunt apreciați ca fiind simbolul iubirii absolute!

Trandafirul, ca floare a dragostei, este asociat Afroditei. Unele povești spun că trandafirul a apărut din spuma mării odată cu zeița frumuseții, înconjurând-o ca o ghirlandă. Trandafirii roșii semnifică iubirea, cei galbeni prietenia, trandafirii roz închis sunt un simbol de apreciere, cei roz deschis simbolizează admirația și simpatia.

 

Margaretele sunt simboluri ale purității!

Se spune că vei avea un an deosebit de bun dacă visezi margarete în perioada de primăvară.

 

Floarea de Colț este foarte rară și reprezintă un simbol al rezistenței și purității!

Legenda spune că floarea de colț este în strânsă legătură cu momentul nașterii Domnului Isus, fiind steaua care i-a călăuzit pe Magi spre peștera din Betleem.

 

Trifoiul cu 3 foi este un simbol al Trinității, fiecare frunză simbolizând Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt

Atunci când o persoană găsește un trifoi cu patru frunze, se spune că aceea persoană a fost binecuvântată și cu Harul lui Dumnezeu, ca o recompensă pentru faptele sale bune. Din acest motiv, trifoiul cu 4 foi este un deosebit simbol al norocului.

Știi ce simbolizează frunzele? Prima frunză, încredere, respect, faimă. A doua frunză, speranță, bogăție, avere. A treia frunză, iubire. A patra frunză, sănătate și noroc.

 

Bijuterii pandantiv trifoi, aici >>>

 

 

Numele „panseluță” provine din cuvântul francez „pensee” care înseamnă gânduri!

Panseluța este simbolul amintirilor. Oferind panseluțe, dorești ca persoana să-și amintească de tine și momentele voastre împreună.

 

Lalelele sunt un simbol al iubirii încercate, cu multe piedici

Având o frumusețe trecătoare, lalelele pot simboliza și amăgirea, ignorarea realității, iluzia, încăpățânarea.

 

Flori de cireș, simbolul fertilității și fericii

Pentru japonezi, floarea de cireș are un simbol deosebit fiind asociată cu frumusețea, iubirea, energia și naturalețea. În horoscopul japonez, persoanele născute între 15 Februarie și 20 Martie aparțin zodiei „floare de cireș”. Acestea sunt persoane afectuoase, cu talente deosebite, având darul de a transmite energie pozitivă. Oamenii „floare de cireș” pot fi însă extrem de sensibili și vulnerabili. Atunci când suferă, suferința lor este atât de intensă, încât poate avea efecte teribile. Cumva, sunt oamenii extremelor.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă ți-a plăcut, distribuie-l și prietenilor tăi!

 

Te-ar putea interesa și…

Ce parfum ți se potrivește în funcție de zodie, aici >>>

Lasă un răspuns