Simbolistica florilor

Florile sunt un simbol feng shui pentru energii bune, aduc noroc si bunastare.

Florile sunt un simbol al binecuvantarii si se spune despre acestea ca incarca cu energie pozitiva o casa, pe cei ce le primesc dar si pe cei ce le ofera. Accesoriile cu imprimeuri florale si bijuteriile care reprezinta flori, sunt delicate si deosebite.

Flori diferite, simboluri diferite.

 

  • Dintre toate florile, trandafirii sunt apreciati ca fiind simbolul iubirii absolute

Trandafirul, ca floare a dragostei, este asociat Afroditei. Unele povesti spun ca trandafirul a aparut din spuma marii odata cu zeita frumusetii, inconjurand-o ca o ghirlanda. Trandafirii rosii semnifica iubirea, cei galbeni prietenia, trandafirii roz inchis sunt un simbol de apreciere, cei roz deschis simbolizeaza admiratia si simpatia, si tot asa.

 

  • Margaretele sunt simboluri ale puritatii

Se spune ca vei avea un an deosebit de bun daca visezi margarete in perioada de primavara.

 

  • Floarea de Colt este foarte rara si reprezinta un simbol al rezistentei si puritatii

Legenda spune ca floarea de colt este in stransa legatura cu momentul nasteri Domnului Isus, fiind steaua care i-a calauzit pe Magi spre pesterea din Betleem.

 

  • Trifoiul cu 3 foi este un simbol al Trinitatii, fiecare frunza simbolizand Tatal, Fiul si Duhul Sfant

Atunci cand o persoana gaseste un trifoi cu patru frunze, se spune ca aceea persoana a fost binecuvantata si cu Harul lui Dumnezeu, ca o recompensa pentru faptele sale bune. Din acest motiv, trifoiul cu 4 foi este un deosebit simbol al norocului.

Stii ce simbolizeaza frunzele? Prima frunza, incredere, respect, faima; a doua frunza, speranta, bogatie, avere; a treia frunza, iubire; a patra frunza, sanatate, noroc.

  • Numele „panseluta” provine din cuvantul francez „pensee” care inseamna ganduri

Panseluta este simbolul amintirilor. Oferind panselute, doresti ca persoana sa-si aminteasca de tine si momentele voastre impreuna.

 

  • Lalelele sunt tot un simbol al iubirii incercate, cu multe piedici

Avand o frumusete trecatoare, lalelele pot simboliza si amagirea, ignorarea realitatii, iluzia, incapatanarea.

 

  • Cirese de mai… din flori de cires, simbolul fertilitatii si al fericii

Pentru japonezi, floarea de cires are un simbol deosebit fiind asociata cu frumusetea, iubirea, energia si naturaletea. In horoscopul japonez, persoanele nascute intre 15 Februarie si 20 Martie apartin zodiei „Floare de cires”. Acestea sunt persoane afectuoase, cu talente deosebite, avand darul de a transmite energie pozitiva. Oamenii Floare de Cires pot fi insa extrem de sensibili si vulnerabili. Atunci cand sufera, suferinta lor este atat de intensa, incat poate avea efecte teribile. Cumva, oamenii extremelor.

Multumesc ca ai citit acest articol. Daca ti-a placut, distribuie-l si prietenilor tai!

Lasă un răspuns