Ten roșu și iritat? Avem soluția potrivită!

Cuperoza este o afecțiune dermatologică caracteristică persoanelor cu pielea subțire și se manifestă printr-o roșeață mai mult sau mai puțin accentuată a tenului.

Practic capilarele responsabile cu circulația sângelui la nivelul feței se dilată însă nu mai revin la forma inițială.

Procesul de instalare a cuperozei este foarte lent și ia naștere în urma acestor dilatații permanente a vaselor capilare. Cuperoza este mult accentuată de factorii externi (frig, vânt, soare, schimbări bruște de temperatură), obiceiuri nesănătoase (fumat, cafea și alcool în exces, băuturi fierbinți, hrană excesiv de condimentată), diverse afecțiuni interne (hipertensiune, stres). Folosirea de loțiuni astringente, săpunuri degresante, măști calde, soluții cu concentrație mare de alcool și glicerină, favorizează dilatarea vaselor și congestionarea feței.

Din cauza cuperozei, ani buni cel mai bun prieten mi-a fost fondul de ten aplicat în strat gros; pe de-o parte masca aspectul inestetic al tenului dar, pe de altă parte, încarca porii și așa destul de afectați de sebum în exces. Dar cel mai important aspect este că fumam aproape un pachet de țigări zilnic.

Tratamentele recomandate  de medicii dermatologici nu m-au ajutat prea mult pentru că fumând, întrețineam cu bună știință unul dintre factorii care agrava simptomele. La un an după ce-am renunțat la țigări, cuperoza practic a dispărut. Fără tratament personalizat, fără alte intervenții, doar simpla renunțare la fumat și folosirea cremelor pentru ten cuperozic preparate din ingrediente 100% naturale.

În concluzie, cuperoza în formă simplă se poate mult ameliora printr-un stil de viață mai sănătos, hidratare corespunzătoare, evitarea expunerii la soare fără protecție UV, evitarea cosmeticelor cu conținut de parfum și parabeni. Sunt însă situații grave care necesită consult medical și scheme de tratament personalizat.

Pentru îngrijirea tenului afectat de roșeață și capilare superficiale recomand crema pentru cuperoză marca RețeteDeFrumusețe preparată din ingrediente naturale certificate Ecocert.

Este o crema fină, ușoară, deosebit de bună pentru tratarea sensibilității pielii, întărirea capilarelor și atenuarea cuperozei. Recomandată pentru toate tipurile de ten.

Ingrediente și beneficii

  • ulei de gălbenele, deosebit de bun datorită efectului anti-inflamator și reparator al pielii. Este eficient în îngrijirea pielii afectate de roșeață, cuperoză, iritații,

  • ulei de cocos, are proprietăți antioxidante deosebite. Ajută la calmarea pielii afectate de cuperoză și este deosebit de bun și în cazul iritațiilor solare,

  • ulei de macadamia, reduce roseaţa și iritațiile,

  • ulei de șofrănel, acționează împotriva cuperozei datorită conținutului în vitamina K, reduce roșeața și contribuie la repararea pielii,

  • ape florale BIO cunoscute pentru efectul tonic și purifiant, utile pentru ameliorarea insuficienței venoase,

  • extract de viță roșie, tonifiant venos, îmbunătățește circulația periferică,

  • vitamina B3, benefică pentru pielea cu probleme (acnee, exces de sebum, roșeață, hiperpigmentare, inflamații). Întărește bariera naturală, îmbunătățește aspectul, hidratarea și tonusul pielii,

  • bisabolol natural, reparator și calmant al pielii, cicatrizant, antibacterian și antiinflamator. Foarte util în aplicații pentru îngrijirea pielii sensibile, iritate sau deteriorate,

  • ulei esențial de guaiac, pentru efectul antiinflamator, acțiunea decongestionantă asupra sistemului circulator și beneficiile aduse pielii deteriorate.

Tratament anticuperozic

Cremă pentru cuperoză

Pentru curățarea delicată a tenului afectat de cuperoză, folosește un săpun natural cu argilă roșie.

 

săpun natural cu argilă roșie

Argila roșie ajută la eliminarea impurităților și îmbunătățește aspectul tenului.

Este potrivită pentru toate tipurile de ten dar în special pentru tenul tern, afectat de roșeață și cuperoză.

Se poate folosi și ca ingredient în cataplasme sau măști naturale. Amestecă două linguri de argilă cu apă sau infuzie de plante, 3-4 picături de ulei esențial de imortele, o linguriță ulei de gălbenele, câteva picături de vitamina E.
Aplică masca pe tenul curat, lasă să acționeze 10-15 minute în funcție de grosimea măștii, dar nu până la uscarea completă care poate crea disconfort. Clătește din abundență cu apă călduță, tonifică cu apă de hamamelis, aplică crema pentru ten cuperozic. Masează ușor cu mișcări circulare, pentru favorizarea absorbției.

Acțiunea razelor UV este unul din cei mai puternici factori declanșatori pentru rozacee.

Soarele poate agrava sau cauza apariția roșeții, a senzației de iritare sau a inflamației. De aceea, este absolut necesar să folosești o cremă de protecție solară naturală. Chiar și așa, evită expunerea îndelungată la soare.

Îți recomand crema de protecție solară naturală cu essesol, uleiuri de morcovi și cătină, vitamina E.

cremă protecție solară naturală

Dacă ți-a fost util articolul, distribuie-l și prietenilor tăi. Mulțumesc!

Te-ar putea interesa și…

Beneficiile uleiului de morcovi >>>

Trucuri de frumusețe naturale >>>

Remedii naturale pentru cicatrici >>>

Beneficiile uleiului de gălbenele pentru sănătate și frumusețe >>>

Lasă un răspuns