Ten roșu și iritat? Avem soluția potrivită!

Cuperoza este o afecțiune dermatologică caracteristică persoanelor cu pielea subțire și se manifestă printr-o roșeață mai mult sau mai puțin accentuată a tenului.

Practic capilarele responsabile cu circulația sângelui la nivelul feței se dilată însă nu mai revin la forma inițială.

Cuperoza este mult accentuată de factorii externi (frig, vânt, soare), obiceiuri nesănătoase (fumat, cafea și alcool în exces, băuturi fierbinți, hrană excesiv de condimentată), diverse afecțiuni interne (hipertensiune, stres).

Din cauza cuperozei, ani buni cel mai bun prieten mi-a fost fondul de ten aplicat în strat gros; pe de-o parte masca aspectul inestetic al tenului dar, pe de altă parte, încarca porii și așa destul de afectați de sebum în exces. Dar cel mai important aspect este că fumam aproape un pachet de țigări zilnic.

Tratamentele recomandate  de medicii dermatologici nu m-au ajutat prea mult pentru că fumând, întrețineam cu bună știință unul dintre factorii care agrava simptomele. La un an după ce-am renunțat la țigări, cuperoza practic a dispărut. Fără tratament personalizat, fără alte intervenții, doar simpla renunțare la fumat și folosirea cremelor pentru ten cuperozic preparate din ingrediente 100% naturale.

În concluzie, cuperoza în formă simplă se poate mult ameliora printr-un stil de viață mai sănătos, hidratare corespunzătoare, evitarea expunerii la soare fără protecție UV, evitarea cosmeticelor cu conținut de parfum și parabeni. Sunt însă situații grave care necesită consult medical și scheme de tratament personalizat.

 

Cremă naturală hidratantă cu protecție UV, click aici >>>

 

Pentru îngrijirea tenului afectat de roșeață și capilare superficiale recomand crema pentru cuperoză marca RețeteDeFrumusețe preparată din ingrediente 100% naturale certificate Ecocert Franța.

Este o crema fină, ușoară, deosebit de bună pentru tratarea sensibilității pielii, întărirea capilarelor și atenuarea cuperozei. Recomandată pentru toate tipurile de ten.

Ingrediente:

 • ulei de gălbenele, deosebit de bun datorită efectului anti-inflamator și reparator al pielii. Este eficient în îngrijirea pielii afectate de roșeață, cuperoză, iritații,

 • ulei de cocos, are proprietăți antioxidante deosebite. Ajută la calmarea pielii afectate de cuperoză și este deosebit de bun și în cazul iritațiilor solare,

 • ulei de macadamia, reduce roseaţa și iritațiile,

 • ulei de șofrănel, acționează împotriva cuperozei datorită conținutului în vitamina K, reduce roșeața și contribuie la repararea pielii,

 • ape florale BIO cunoscute pentru efectul tonic și purifiant, utile pentru ameliorarea insuficienței venoase,

 • extract de viță roșie, tonifiant venos, îmbunătățește circulația periferică,

 • vitamina B3, benefică pentru pielea cu probleme (acnee, exces de sebum, roșeață, hiperpigmentare, inflamații). Întărește bariera naturală, îmbunătățește aspectul, hidratarea și tonusul pielii,

 • bisabolol natural, reparator și calmant al pielii, cicatrizant, antibacterian și antiinflamator. Foarte util în aplicații pentru îngrijirea pielii sensibile, iritate sau deteriorate,

 • ulei esențial de guaiac, pentru efectul antiinflamator, acțiunea decongestionantă asupra sistemului circulator și beneficiile aduse pielii deteriorate.

 

Cremă pentru cuperoză, click aici >>>

 

Scapa de problemele tenului afectat de roseata si cuperoza!

Pentru curățare delicată a tenului afectat de cuperoză, folosește săpunuri naturale marca RețeteDeFrumusețe.

În mod special recomandabile sunt săpunurile cu conținut de argilă roșie. Argila roșie ajută la eliminarea impurităților și îmbunătățește aspectul tenului. Este potrivită pentru toate tipurile de ten dar în special pentru tenul tern, afectat de roșeață și cuperoză.

 

Scapa de problemele tenului afectat de roseata si cuperoza!

Deosebit de bun este și săpunul natural cu uleiuri de catină și gălbenele.

 • Uleiul de cătină este o minune pentru păr și piele datorită conținutului ridicat de vitamine și acizi grași esențiali. În boabele de cătină se găsește o cantitate de 10 ori mai mare de vitamina C decât în portocale și cea mai mare concentrație de vitamina E dintre toate fructele.

 • Uleiul de gălbenele reduce inflamațiile, accelerează vindecarea rănilor superficiale, îmbunătățeste aspectul pielii.

 

Scapa de problemele tenului afectat de roseata si cuperoza!

 

Te-ar putea interesa și…

Nu arunca zațul de cafea! 13 întrebuințări practice, aici >>>

Îngrijirea tenului gras, click aici >>>

Beneficiile uleiului de gălbenele pentru sănătate și frumusețe, click aici >>>

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi. Mulțumesc!

Lasă un răspuns