Ten roșu și iritat? Avem soluția potrivită!

Tratament naturist cuperoză

Cuperoza, cunoscută și sub numele de rozacee, este o afecțiune a pielii care se manifestă prin roșeață, iritație și pustule pe față, în special în zona obrajilor, nasului, frunții și bărbiei.

Practic capilarele responsabile cu circulația sângelui la nivelul feței se dilată însă nu mai revin la forma inițială.

Procesul de instalare a cuperozei este foarte lent și ia naștere în urma acestor dilatații permanente a vaselor capilare.

Cuperoza este mult accentuată de factorii externi (frig, vânt, soare, schimbări bruște de temperatură), obiceiuri nesănătoase (fumat, cafea și alcool în exces, băuturi fierbinți, hrană excesiv de condimentată), diverse afecțiuni interne (hipertensiune, stres). Folosirea de loțiuni astringente, săpunuri degresante, măști calde, soluții cu concentrație mare de alcool și glicerină, favorizează dilatarea vaselor și congestionarea feței.

Tratament naturist cuperoză

Tratamentul naturist pentru cuperoză poate ajuta la calmarea simptomelor și la reducerea inflamației, dar este important să consulți întotdeauna un medic sau un specialist în dermatologie înainte de a începe orice tratament.

Recomandări pentru îngrijirea tenului afectat de roșeață și capilare superficiale

1. Folosește doar produse naturale pentru hidratarea și curățarea delicată a tenului afectat de roșeață și cuperoză!

Sunt recomandate săpunurile naturale cu gălbenele.

Uleiul de gălbenele este recomandat în îngrijirea tenului sensibil, a pielii fragile, a pielii afectate de iritații sau răni superficiale, a tenului afectat de roșeață sau cuperoză, este potrivit și pentru îngrijirea pielii copiilor.

După curățare, clătește din abundență cu apă călduță și neapărat tonifică cu o apă florală benefică tenului cuperozic, după care se poate aplica o cremă hidratantă sau un ulei facial.

Apele florale sunt recomandate pentru îndepărtarea impurităților și sunt cunoscute pentru efectul tonic și purifiant, utile pentru ameliorarea insuficienței venoase. Apele florale purifică, contribuie la hidratarea și calmarea pielii, refac pH-ul natural. Apele florale se folosesc ca atare, simple sau în combinații cu alte ape florale, aplicate direct pe piele.

Pune apă florală pe o dischetă demachiantă și șterge fața și gâtul zilnic, dimineața și seara, sau ori de câte ori este nevoie.

Ape florale recomandate pentru tenul afectat de cuperoză: apă de trandafiri de Damasc, apă de hamamelis, apă de imortele, apă de mușețel.

Produse naturale

Apă de mușețel bio

20,50 lei
Detalii aici >>>

Produse naturale

Apă de imortele bio

17,90 lei
Detalii aici >>>

Produse naturale

Apă de hamamelis bio

14,00 lei
Detalii aici >>>

După tonifiere aplică o cremă pentru ten cuperozic. Masează ușor cu mișcări circulare, pentru favorizarea absorbției.

Organic Life este o companie de familie poloneză specializată în producția dermocosmeticelor naturale, care conțin o concentrație foarte mare de extracte de plante. Este printre puținele companii de cosmetice care deține propriile plantații Bio, pentru a asigura cele mai bune ingrediente vegetale (Sicilia, Grecia, Munții Góry Sowie din Polonia). Acordă o atenție deosebită efectului sinergic al ingredientelor, de aceea produsele Organic Life sunt recunoscute pentru o eficiență excepțională.

Ingrediente active: vitamina B3, vitamina B5, vitamina E, alantoină, uree. Formula specială tratează cuperoza, diminuează senzația de arsură, hidratează, reduce sensibilitatea și roșeața.

Tratament naturist cuperoză

2. Pentru masaj antirid folosește uleiuri vegetale

  • Ulei de gălbenele. Datorită proprietăților calmante, epitelizante și antiinflamatoare, uleiul de gălbenele este recomandat în îngrijirea tenului sensibil, a pielii fragile, a pielii afectate de iritații sau răni superficiale, a tenului afectat de roșeață sau cuperoză, este potrivit și pentru îngrijirea pielii copiilor.

  • Ulei de cocos cosmetic. Este recomandat pentru calmarea pielii afectate de roșeață. Are proprietăți antioxidante deosebite, ajută la calmarea pielii afectate de cuperoză și este deosebit de bun și în cazul iritațiilor solare,

Produse naturale

Ulei de cocos cosmetic

15,00 lei
Detalii aici >>>

Produse naturale

Ulei de gălbenele

12,00 lei
Detalii aici >>>

Tratament naturist cuperoză

3. Protejează tenul de acțiunea razelor UV

Razele UV sunt printre cei mai puternici factori declanșatori pentru rozacee. Soarele poate agrava sau cauza apariția roșeții, a senzației de iritare sau a inflamației. De aceea, este absolut necesar să folosești creme cu protecție solară naturală. Chiar și așa, evită expunerea îndelungată la soare.

4. Dietă echilibrată

O alimentație sănătoasă și echilibrată poate contribui la menținerea sănătății pielii. Încearcă să incluzi în dieta ta alimente bogate în nutrienți și antioxidanți, cum ar fi fructele și legumele proaspete, peștele sălbatic, nucile și semințele. Top 10 alimente sănătoase »

5. Evitarea factorilor declanșatori

Cuperoza poate fi declanșată sau agravată de anumite factori precum expunerea la soare, alcoolul, alimentele condimentate, stresul și temperaturile extreme. Încearcă să identifici factorii care îți afectează pielea și să îi eviți pe cât posibil.

Este important de menționat că tratamentul naturist poate oferi alinare simptomelor, dar nu poate vindeca complet cuperoza. Dacă ai simptome severe sau persistente, este recomandat să consulți un medic pentru a primi un tratament personalizat în funcție de cazul tău.

Urmărește CufărulCuDichiseli.ro pe facebook și distribuie articolul prietenilor tăi care au nevoie de sfaturi de tratament naturist cuperoză!

Lasă un răspuns