Uleiul de ricin face bine! 5 beneficii

Beneficiile uleiului de ricin

Plantă de-o frumusețe aparte, ricinul se cultivă în scop ornamental și medicinal, datorită proprietăților deosebite ale uleiului de ricin extras din semințe.

Semințele de ricin conțin substanțe benefice sănătății iar uleiul rezultat prin presarea lor este deosebit de bun atât pentru uz intern cât și pentru uz extern.

Beneficiile uleiului de ricin

Uleiul de ricin este bogat în acid ricinoleic, care poate distruge virușii și bacteriile; din acest motiv se folosește cu succes în tratarea infecțiilor și iritațiilor pielii, ca laxativ ușor,  contra viermilor intestinali, pentru sănătatea părului.

Beneficiile uleiului de ricin >>>

În caz de constipație, uleiul de ricin acționează ca un laxativ ușor. O linguriță de ulei de ricin luată dimineața, pe stomacul gol, ajută tranzitul intestinal și reduce balonarea. Atenție! Are acțiune puternică asupra stomacului și intestinelor, din acest motiv uleiul de ricin trebuie folosit cu moderație.

Dimineața sau seara, luați o lingură de ulei de ricin cu un pahar de lapte călduț; va elimina din organism toti paraziții de acest tip.

Beneficiile uleiului de ricin >>>

  • Datorită conținutului de acid ricinoleic, uleiul de ricin are efect antiinflamator asupra pielii

  • Uleiul de ricin este emolient natural și se folosește cu succes în cosmetică

Stimulează producția de colagen și elastină care contribuie la hidratarea și menținerea umidității pielii, ajută pielea să absoarbă vitamine și îmbunătățește microcirculația. Are un rol important în tratamentul ridurilor și, aplicat în mod regulat, uleiul de ricin ajută la diminuarea cearcănelor. Uleiul de ricin este puternic antipigmentar, deosebit de bun pentru ameliorarea petelor pigmentare, a petelor de vârstă și de sarcină. Este un produs ce poate fi folosit ca atare aplicat direct pe piele, păr, unghii sau gene, sau în combinație cu ulei esențial de morcovi pentru estomparea petelor pigmentare, combinație de ingredinte naturale folosite în crema pentru pete maronii marca RețeteDeFrumusețe

39,00 lei

Beneficiile uleiului de ricin >>>

  • Uleiul de ricin este adesea folosit în tratamentele pentru înfrumusețarea părului

Măștile cu ulei de ricin încălzit fac părul mai bogat și mai sănătos, genele și sprâncenele unse periodic sunt mai dese și mai viguroase. Uleiul de ricin folosit cu regularitate pe rădăcinile părului și scalp este util pentru prevenirea deteriorării și creșterea părului, prevenirea scalpului uscat, îmbunătățirea stării generale de sănătate. Uleiul de ricin este un ingredient important în fabricarea săpunurilor naturale în general și a șampoanele solide în special.

Uleiul de ricin este folosit la prepararea șampoanelor solide naturale marca RețeteDeFrumusețe.

  • Șampon solid pentru păr gras, bun pentru scalpul predispus la inflamații, iritații, eczmene. Conține unturi vegetale și uleiuri saponificate de măsline, cocos, palmier, ricin, rapiță, argilă Ghassoul, pudră Shikakai, ichtiol, u.e tea tree. Ichtiolului este un ulei sulfuros, obținut prin distilarea unor șisturi ce conțin resturi de pești. În medicină este folosit datorită proprietăților antifungice și antiseptice, este deosebit de eficient în tratarea unor afecțiuni dermatologice (erizipel, psoriazis, lupus eritematos, inflamații cronice, iritații, prurit, descuamarea scalpului).

  • Șampon solid cu bere, pudră de urzică și ulei de ricin, bun pentru păr deteriorat, vopsit, creț sau ondulat. Conține uleiuri saponificate de măsline, cocos, palmier, ricin, urzică, bere, toate acționând cu succes împotriva căderii părului. Fără coloranți. fără conservați, culoarea este dată de bere și maceratul uleios de urzică. Deși beneficiarul principal al vitaminelor și mineralelor din bere este părul, șamponul solid poate fi folosit pe piele ca un săpun natural obișnuit. Pielea va fi mai catifelată și detoxifiată.

Dacă ți-a fost util articolul, distribuie și prietenilor tăi. Mulțumesc!

Te-ar putea interesa și…

Rețeta săpun natural >>>

Rețeta cremă pentru riduri făcută în casă >>>

Lasă un răspuns