Ce să faci când plouă

Ce să faci când plouă

Ce să faci când te plictisești și afară plouă

Lucruri de făcut atunci când plouă și este vremea urâtă

Primul lucru ar fi să citim. Știai că doar 6 minute de citit pe zi reduc stresul cu 60%? Lectura este una dintre cele mai eficiente metode de relaxare. Cititul reduce nivelul de stres și de cortizol (hormonul eliberat de organism ca răspuns la starea de stres) și îmbunătățește funcțiile cognitive. Profită de vremea ploioasă lângă o carte bună și un ceai aromat, care să te încălzească și să te binedispună!

Îți recomand câteva cărți pentru trup și suflet.

Ce să faci când plouă 

Bea ceva cald – ceai bio îndulcit cu miere de Manuka, cafea cu aromă, supă, orice constrastează cu vremea rece!

Îți recomand ceai verdeceai albceai negruceaiuri de fructeceaiuri de plante, toate binecunoscute pentru proprietățile deosebite. Și pentru că tuturor ne place să aducem un pic de frumos în viața noastră și să ne bucurăm privirea, îți propun și ceaiuri blooming, sau ceai care înflorește!

Ce să faci când plouă >>>

Profită de statul în casă și vizionează filme și seriale. Îți recomand „Unorthodox”, „Shtisel” și „Homeland „pe Neflix, complet diferite ca subiecte dar cu numitor comun – te țin cu sufletul la gură! Sau, dacă vremea întunecată te inspiră la melancolie, ai la dispoziție multe comedii pe HBO Go. Invită la vizionare pe cineva drag și savurați împreună un vin bun lângă delicii și delicatese. Îți recomand mini sandvișuri cu cremă de brânză de capră cu ceapă caramelizată cu garnitură de roșii uscate în ulei de măsline și desert prăjitură cu migdale și o aromă irezistibilă de lămâie – o creație fără cusur din Provence! Idei de aperitive deosebite aici >>>

smochine în siropPanettone artizanal clasic

Dacă ai chef, fă un duș prelung sau o baie fierbinte, după care hidratează-ți pielea cu ulei de cocos bio, măști și creme naturale. Pentru maxim de eficiență, ține cont de tipul de ten și folosește-le conform indicațiilor producătorului. Îți recomand produse naturale marca RețeteDeFrumusețe:

Dacă ai un hobby, acum este vremea să-ți folosești creativitatea. Croiește haine, desenează, scrie, pictează pe numere, fă prăjituri, orice activitate care îți place și te binedispune. Personal ador pictura pe numere

Pictura pe numere este o activitate dedicată copiilor și adulților. Ajută la o percepere mai bună a culorilor, relaxează după o zi grea de muncă, dezvoltă spiritul artistic. Setul pentru pictură pe numere conține pânza canvas, pensule, culori pe bază de apă și acril. Tablourile sunt schițate și numerotate. Fiecare număr corespunde unei culori. Pentru a realiza tabloul trebuie aplicată culoarea aferentă fiecărui număr. Nimic mai simplu!

Ce să faci când plouă

Ce să faci când plouă

Picturi pe numerePicturi pe numere

Ce să faci când plouă >>>

Odihnește-te! Dacă vremea de îndeamnă la somn, e clar că organismul tău îți cere o pauză. Așa că pune-te în pat și visează ceva frumos! Pe mine sunetul ploii mă îndeamnă la somn, în afară de zilele ploioase de vară, care sunt preferatele mele și trebuie să privesc fiecare picătură.

Chiar dacă plouă, asta nu înseamnă că trebuie să stai în casă. Ieși afară, plimbă-te, singură sau însoțită. Plimbarea prin ploaie este specială –  înviorează natura sau din contră, o plânge, miroase a curat și a proaspăt. Echipează-te adecvat, ca să-ți priască plimbarea prin ploaie: cizme de cauciuc și beretă franțuzească asortată, pelerină și umbrelă.

cizme cauciuccizme cauciuc negre

cizme cauciuc roșiibască roșie

cizme cauciuc bleumarinBasca dama, 90% lana, marime universala

cizme cauciuc elasticBerete damă elegante, diverse culori, 90% lână, mărime universală

Și chiar dacă stai în casă, nu înseamnă că nu poți face puțină mișcare! Alege melodiile care-ți plac și dansează, încearcă exerciții de gimnastică, cardio sau yoga.

Petrece timp cu cineva drag. Prietena cea mai bună, cineva din familie, depinde de caz. Sună-ți cunoștințele cu care n-ai mai vorbit demult din lipsă de timp.  

Dacă ai chef, rezolvă prin casă treburi mereu amânate. Fă ordine în sertare, calcă, repară diversele lucruri. Toate, însoțite de muzica preferată!   

Sper că ți-au fost pe plac și te inspiră ideile de activități pentru zile ploioase. Dacă ai sugestii la listă, orice propunere este bine venită. Trimite-mi un comentariu și adaug și propunerile tale. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?