Celulita- cauze, efect, tratament- este subiectul cel mai abordat când vine vorba de un aspect fizic plăcut.
Și pe bună dreptate: degeaba afișezi picioare perfecte, decorate cu o fustă mini incitantă, dacă pielea este afectată de atât de neplăcutele găuri numite „coajă de portocală”.
Ce este celulita? Depozite de grăsime sub piele.
Cum apare celulita? Alimentație necorespunzătoare, probleme hormonale (mai exact scăderea nivelului de estrogen), lipsa mișcării. Toate împreună și fiecare în parte afectează inclusiv femeile cu silueta filiformă.
Remedii naturale pentru celulită
1. Masaj anticelulitic
„Masajul anticelulitic are drept scop îndepărtarea celulitei și remodelarea aspectului țesutului adipos. Dintre remediile naturale împotriva celulitei, masajul anticelulitic ocupă un loc important fiind o posibilă rezolvare de care trebuie ținut seama. Masajul anticelulitic influențează metabolismul celular și sistemul glandular, printr-un consum accelerat de calorii și eliminarea excesului de apă reținută în țesuturi. greutate. Masajul anticelulitic are ca urmare o îmbunătățire a circulației sângelui, o activare a sistemului venos în scopul eliminării mai rapide a reziduurilor metabolice acumulate la nivelul celular, un efect de drenaj limfatic local, în acest fel ameliorându-se și elasticitatea și tonusul pielii și țesuturilor subcutanate.
Manevrele de masaj anticelulitic sunt locale, doar in zonele afectate (abdomen, fese, picioare, brațe), au o viteză susținută și alternează de la manevre profunde la superficiale, de la manevre rapide la cele cu efect relaxant, fiind mișcări active – pasive și pasive cu rezistență. Efectul anticelulitic al masajului este amplificat de folosirea unor creme și produse anticelulitice. Frecvența și numărul ședințelor de masaj anticelulitic se stabilesc în funcție de gradul de celulită și de excesul ponderal al persoanei.”
sursa „Masaj anticelulitic & celulita”, Mădălina Radu Tănase, Fiziokinetoterapeut