Remedii naturale pentru celulită

Remedii naturale pentru celulită

Celulita- cauze, efect, tratament- este subiectul cel mai abordat când vine vorba de un aspect fizic plăcut.

Și pe bună dreptate: degeaba afișezi picioare perfecte, decorate cu o fustă mini incitantă, dacă pielea este afectată de atât de neplăcutele găuri numite „coajă de portocală”.

Ce este celulita? Depozite de grăsime sub piele.

Cum apare celulita? Alimentație necorespunzătoare, probleme hormonale (mai exact scăderea nivelului de estrogen), lipsa mișcării. Toate împreună și fiecare în parte afectează inclusiv femeile cu silueta filiformă.

Remedii naturale pentru celulită

1. Masaj anticelulitic cu uleiuri și creme eficiente. Pare simplu, în realitate nu prea este.

Un masaj anticelulitic eficient nu este un masaj de relaxare, se face în forță pentru că trebuie sparte depozitele de grăsime atât de inestetice.

Rețetă cremă pentru celulită făcută acasă

  • 50 grame unt de shea și unt de cacao, deosebit de bune pentru îngrijirea pielii, ajută la prevenirea vergeturilor și menținerea elasticității pielii,

  • 50 grame ulei de macadamia, recunoscut pentru ameliorarea vergeturilor, cicatricilor și refacerea pielii degradate.

  • 10 picături ulei esențial de piper negru, puternic stimulant al circulației periferice, se folosește cu succes la prepararea cremelor și balsamurilor anticelulitice,

  • 10 picături ulei esențial de salvie, combate celulita,

  • 10 picături ulei esențial de grapefruit, eficient contra celulitei, contribuie la eliminarea depozitelor de grăsime subcutanată.

2. Consumă un medic endocrinolog, singurul specialist care poate stabili în baza analizelor medicale speficice dacă ai nevoie de tratament hormonal.

3. Hidratează-te! Bea ceai verde neîndulcit, limonadă fără zahăr sau pur și simplu apă. Din cauza deshidratării și a toxinelor pielea își pierde elasticitatea încet și sigur.

4. Ai grijă ce și cât mănânci: renunță la mâncarea procesată, sucuri acide și pline de zahăr, dulciuri în exces. O alimentație mai sănătoasă face bine per general.

5. Folosește scrub cu cafea! După duș masează ușor pielea cu un amestec din ulei de măsline și zaț de cafea.

Cafeaua conține cafeină, ingredient drenant cu foarte bune proprietăți anticelulitice. Procedeul nu vindecă celulita dar îndepărtează celulele moarte și pregătește pielea pentru masaj. De altfel am mai vorbit despre beneficiile cafelei în general și al zațului de cafea în special. Pentru un duș energizant îți recomand săpunurile exfoliante.

Remedii naturale pentru celulită

Remedii naturale pentru celulită

Prin conținutul de sare Himalaya, săpunul cu sare optimizează valoarea pH-ului pielii, este antiinflamator, activează metabolismul, circulaţia sângelui și are o mare putere de netezire a pielii.

Remedii naturale pentru celulită

Ți-am prezentat câteva remedii naturale pentru celulită, sfaturi simple, cu produse la îndemână.

Ține-te de ele și rezultatele nu se vor lăsa așteptate!

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă ți-a plăcut, distribuie-l și prietenelor tăi!

Te-ar putea interesa și…

Rețeta scrub pentru corp >>>

La ce este bun zațul de cafea >>>

Curiozități despre cafea >>>

Rețeta săpun natural cu cafea >>>

Curiozități despre sare >>>

Beneficiile uleiului de măsline >>>

Faci un comentariu sau dai un răspuns?