Remedii naturale pentru celulită

Remedii naturale pentru celulită

Celulita- cauze, efect, tratament- este subiectul cel mai abordat când vine vorba de un aspect fizic plăcut.

Și pe bună dreptate: degeaba afișezi picioare perfecte, decorate cu o fustă mini incitantă, dacă pielea este afectată de atât de neplăcutele găuri numite „coajă de portocală”.

Ce este celulita? Depozite de grăsime sub piele.

Cum apare celulita? Alimentație necorespunzătoare, probleme hormonale (mai exact scăderea nivelului de estrogen), lipsa mișcării. Toate împreună și fiecare în parte afectează inclusiv femeile cu silueta filiformă.

Remedii naturale pentru celulită

1. Masaj anticelulitic

„Masajul anticelulitic are drept scop îndepărtarea celulitei și remodelarea aspectului țesutului adipos. Dintre remediile naturale împotriva celulitei, masajul anticelulitic ocupă un loc important fiind o posibilă rezolvare de care trebuie ținut seama. Masajul anticelulitic influențează metabolismul celular și sistemul glandular, printr-un consum accelerat de calorii și eliminarea excesului de apă reținută în țesuturi. greutate. Masajul anticelulitic are ca urmare o îmbunătățire a circulației sângelui, o activare a sistemului venos în scopul eliminării mai rapide a reziduurilor metabolice acumulate la nivelul celular, un efect de drenaj limfatic local, în acest fel ameliorându-se și elasticitatea și tonusul pielii și țesuturilor subcutanate.
Manevrele de masaj anticelulitic sunt locale, doar in zonele afectate (abdomen, fese, picioare, brațe), au o viteză susținută și alternează de la manevre profunde la superficiale, de la manevre rapide la cele cu efect relaxant, fiind mișcări active – pasive și pasive cu rezistență. Efectul anticelulitic al masajului este amplificat de folosirea unor creme și produse anticelulitice. Frecvența și numărul ședințelor de masaj anticelulitic se stabilesc în funcție de gradul de celulită și de excesul ponderal al persoanei.”

sursa „Masaj anticelulitic & celulita”, Mădălina Radu Tănase, Fiziokinetoterapeut

2. Consumă un medic endocrinolog

Medicul endrocrinolog este singurul specialist care poate stabili în baza analizelor medicale specifice dacă există variații ale nivelului de estrogen și este nevoie de tratament hormonal.

3. Hidratează-te!

Bea ceai verde neîndulcit, limonadă fără zahăr sau pur și simplu apă. Din cauza deshidratării și a toxinelor pielea își pierde elasticitatea încet și sigur.

4. Ai grijă ce și cât mănânci!

Renunță la mâncarea procesată, sucuri acide și pline de zahăr, dulciuri în exces. O alimentație mai sănătoasă face bine per general. Vezi top 10 alimente sănătoase >>>

5. Folosește scrub pentru corp

Un scrub de corp este un produs de îngrijire corporală, care are rolul de a curăța pielea prin exfoliere și de a stimula circulația periferică. Un scrub se aplică întotdeauna la duș, pe pielea udă. Masează ușor, cu mişcări circulare, astfel încât să stimulezi circulaţia. Scruburile de corp sunt concepute pentru curățare blândă și hidratare. Conțin ingrediente active stimulatoare, emoliente, uleiuri esențiale și sunt potrivite pentru toate tipurile de piele.

În lipsa unui scrub pentru corp, după duș masează ușor pielea cu un amestec din ulei de măsline și zaț de cafea.

Cafeaua conține cafeină, ingredient drenant cu foarte bune proprietăți anticelulitice. Procedeul nu vindecă celulita dar îndepărtează celulele moarte și pregătește pielea pentru masaj anticelulitic. De altfel am mai vorbit despre beneficiile cafelei în general și al zațului de cafea în special. Pentru un duș energizant îți recomand săpunuri exfoliante.

Remedii naturale pentru celulită

Remedii naturale pentru celulită

Remedii naturale pentru celulită

Ți-am prezentat câteva remedii naturale pentru celulită, sfaturi simple, cu produse la îndemână.

Ține-te de ele și rezultatele nu se vor lăsa așteptate!

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă ți-a plăcut, distribuie-l și prietenelor tăi!

Te-ar putea interesa și…

Rețeta scrub pentru corp »

Rețeta săpun natural cu cafea »

Curiozități despre sare »

Lasă un răspuns