Nu arunca zațul de cafea! 13 întrebuințări practice

la ce este bun zatul de cafea

Cafeaua este plăcerea mea vinovată. Mai exact, cafeaua la ibric. Nimic nu se compară cu aroma ceștii aburinde, băută dis de dimineață! Dacă și tu iubești cafeaua, nu arunca zațul rămas! 

La ce este bun zațul de cafea

1. Zaț de cafea la flori!

Adăugă-l în pământul de la flori, este un îngrășământ deosebit. Florile îl vor adora! Și dacă îl amesteci cu coji de ouă bine măcinate, va fi și mai bine!

2. Alungă melcii din gradină!

Presară zațul de cafea prin gradină și aceștia nu te vor mai deranja.

3. Alungă insectele din casă!

4. Pisicile și cafeaua nu se amestecă!

Te irită pisicile vecinilor? Rade câteva coji de portocale și amestecă-le cu zațul de  cafea. Presară  prin curte, pisicile vor strâmba din nas și nu se vor mai apropia.

La ce este bun zațul de cafea >>>

5. Îngrășământ pentru legume!

Zațul de cafea adaugă vitamine și minerale solului, îmbunătățește calitatea legumelor și le protejează de insecte.

6. Curăță soba (șemineul) cu ajutorul zațului de cafea!

Presară zaț umezit peste  cenușa  rămasă în sobă; astfel, cenușa nu se va mai răspândi, făcând mult mai ușoară procedura de curățare. În  plus, în încăpere va rămâne un miros plăcut.

7. Un odorizant ideal pentru mașină sau cameră!

Taie un ciorap lycra și umple-l cu zaț de cafea peste care pune două picături de esență de  vanilie. Te asigur că mașina și casa vor mirosi nemaipomenit timp îndelungat.

La ce este bun zațul de cafea >>>

8. Elimină mirosul de țigări!

În cazul în care încă nu te-ai lăsat de fumat, cel puțin scutește-i pe alții de mirosul neplăcut. Golește scrumiera și umple-o cu zaț, va atrage tot mirosul neplăcut rămas în atmosferă.

9. Înlătură mirosul neplăcut din interiorul frigiderului!

După ce ți-ai savurat cafeaua, nu spăla ceașca. Pune-o în  frigider, zațul rămas va atrage toate mirosurile neplăcute.

La ce este bun zațul de cafea >>>

10. Folosește zaț de cafea pentru celulită și vergeturi!

Amestecă cu zaț albușul unui ou, aplică combinația pe părțile afectate de celulită și vergeturi, înfășoară zona cu folie de plastic. Lasă să acționeze aproximativ o oră – vei fii încântată de rezultat!

După o oră, fă un duș revigorant și folosește săpun natural cu cafea sau orice săpun natural exfoliant.

Săpunul natural cu cafea este preparat prin metoda saponificării la rece și conține unturi vegetale și uleiuri saponificate de măsline, cocos, palmier, ricin, unt de cacao, macerat uleios de cafea, uleiuri esențiale de scorțișoară și cuișoare. Cafeaua ajută la eliminarea apei din țesuturi și diminuează aspectul de coajă de portocală, elimină mirosurile neplacute. Săpunul nu este puternic abraziv, fiind îngăduitor cu orice zonă a pielii, chiar și cu decolteul. Cafeina este utilizată cu succes în tratamentele anticelulitice deoarece crește activitatea metabolică, favorizează eliminarea apei din țesuturi și a depozitelor de grăsime.

săpun natural cu cafea

11. Scrub cu zaț de cafea!

Folosește zaț de cafea pe post de exfoliant în ritualul tău zilnic de îngrijire a pielii. Deoarece îndepărtează celulele moarte și stimulează producția de noi celule, zațul de cafea tonifică pielea. Amestecă ulei de măsline cu vitamina E și zaț de cafea, apoi masează pielea. Vei rămâne plăcut surprinsă  de rezultat!

La ce este bun zațul de cafea >>>

12. Zațul de cafea întreține bronzul!

Fierbe zațul de cafea în apă (o cană) și după ce s-a răcit, aplică-l pe piele. Lasă pielea să absoarbă cafeina timp de 20 de minute și apoi îndepărtează cu apă rece.

13. Zațul de cafea este cel mai ieftin lifting facial făcut vreodată!

Mască de față cu zaț de cafea. Amestecă un sfert de cană de zaț de cafea cu un albuș de ou. Intinde amestecul pe față și lasă masca până la uscare. După, clătește bine cu apă. Privește-te în oglindă. Uimitor, nu?

Te-ar putea interesa

Dacă ți-au fost utile informațiile, distribuie articolul și prietenilor tăi!

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?