Rețeta deodorant natural cu bicarbonat

În cele ce urmează îți propun o rețetă deodorant natural cu bicarbonat deosebit de eficientă, din ingrediente pe care în mare parte sigur le ai și le folosești în bucătăria ta.

Rețeta deodorant natural cu bicarbonat

Ingrediente

  • 3 linguri ulei de cocos (antifungic și antimicrobian), aproximativ 70 grame, cost 3 lei

  • 2 linguri amidon din porumb (absoarbe umezeala), aproximativ 20 grame, cost 0.5 lei

  • 2 linguri bicarbonat de sodiu (elimină mirosurile neplăcute), aproximativ 20 grame, cost 0.2 lei

  • 10 picături ulei esențial de lavandă (calmează pielea), cost 0.5 lei

  • 10 picături ulei esențial citronella, cost 0.5 lei. Cunoscută și sub denumirea de Citronella de tip Java – considerată superioară olfactiv, are un puternic parfum de lămâie, este o alegere bună pentru săpunuri, spray de cameră, repelent de insecte, deodorante. Este bogat în compuși antiseptici, purificatori și antiinflamatorii.

Rețeta deodorant natural cu bicarbonat

Mod de lucru

Pune prafurile într-un vas și amestecă-le bine.

Toarnă peste ele uleiul de cocos topit și amestecă până obții o pastă groasă. Dacă ți se pare că amestecul este prea prăfos, mai adaugă ulei de cocos. Dacă, din contră, ai obținut un amestec prea fluid, adaugă încă puțin amidon alimentar. Nu adăuga bicarbonat! Este ușor abraziv și, folosit în exces, te poate irita. La final nu uita uleiurile esențiale de citronella și lavandă, sau orice alt ulei esențial care-ți place (lămâie, santal, dafin, etc).

Rețeta deodorant natural cu bicarbonat

Crema deodorant este gata! Folosește zilnic pe pielea curată; aplică la subsuoară și masează ușor până la absorbție completă, eventual îndepărtează cu un șervețel prafurile în exces. Păstrează crema deodorant într-un recipient cu capac, la loc ferit de căldură.

Deodorantul natural astfel preparat nu pătează hainele și este deosebit de economic și eficient. Costă doar 5 lei și obții maxim de prosperitate zilnică, pentru cel puțin 30 de zile! 

Te-ar putea interesa și…

Beneficiile uleiului de cocos pentru piele >>>

Trucuri de frumusețe naturale >>>

Rețeta săpun natural la rece >>>

Rețeta scrub pentru corp >>>

Rețeta deodorant pentru picioare >>>

Rețete pentru albirea dinților >>>

Îți recomand deodorantele naturale din prăvălia RețeteDeFrumusețe 

Deodorante roll-on sau cu pulverizator, antialergenice sau hipoalergene, fără parfum sau parfumate natural, toate din ingrediente naturale, certificate organic.

Gama de deodorante naturale

Rețeta deodorant natural cu bicarbonat

 

 

Lasă un răspuns