Cauzele apariției petelor maronii sunt variate: hormonale (femei însărcinate sau contraceptive utilizate necorespunzător), genetice, disfuncții tiroidiene, expunere prelungită și neprotejată la soare.
Atunci când stăm la soare pielea are o reacție naturală de protecție: produce exces de melanină, pigmentul natural „responsabil” cu bronzul atât de mult dorit.
Practic se produce o hiperpigmentare care afectează suprafețe mai mari sau mai mici de piele, colorate în nuanțe de maro închis, care persistă vreme mai îndelungată.
Tratament naturist pentru pete maronii pe față
Uleiul de ricin este puternic antipigmentar, deosebit de bun pentru ameliorarea petelor pigmentare, a petelor de vârstă și de sarcină. Este un produs ce poate fi folosit ca atare aplicat direct pe piele, păr, unghii sau gene, sau în combinație cu ulei de crin alb și ulei esențial de morcovi pentru estomparea petelor pigmentare.
În combinație cu apă de albăstrele, uleiul de ricin este utilizat pentru prepararea unui demachiant bifazic.
Amestecă într-o sticlă cu dop etanș 60 grame apă de albăstrele, 40 grame ulei de ricin și 10 picături vitamina E. Folosește produsul rezultat pe o dischetă. Pentru finalizarea demachierii, șterge fața cu apă de albăstrele sau apă de neroli.
Vitamina E naturală este esențială pentru sănătatea pielii. Are un efect puternic antioxidant, protector împotriva degenerării cauzate de radicalii liberi, antiinflamator, regenerator. Ca aplicație cosmetică este folosită în special pentru îngrijirea pielii uscate, mature, deteriorate, pentru regenerare după expunerea la soare, protecție împotriva factorilor de mediu. Se include în orice preparat cosmetic ce conține și uleiuri.
INGREDIENTE
ARTICOLE RECOMANDATE
-
Care sunt cele mai bune uleiuri pentru ten »
-
Uleiuri pentru piele foarte uscată »
-
Cele mai bune creme pentru ten cuperozic »
-
Ape florale și beneficiile lor pentru piele »
-
Cea mai bună cremă protecție solară pentru față »